
هرات
۱۱ نوامبر ۲۰۲۰ و ۲۱ عقرب ۱۳۹۹
مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان با همکاری اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان، دفتر TLO و همکاری مالی سفارت سویدن در افغانستان پس از کابل، هرات، ننگرهار، تخار و بامیان برنامه گزارشگری صلح را این بار برای نزدیک به ۱۶ تن از خبرنگاران، به تاریخ۱۱ نوامبر مطابق ۲۱ عقرب ۱۳۹۹ خورشیدی برای دور دوم در ولایت هرات برگزار کرد.
خانم عظیمه جلیل، ترینر مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در این برنامه آموزشی جهت استفاده و ترویج واژههای صلحآمیز در رسانهها تاکید کرده و این عملکرد را برای آماده ساختن اذهان مردم جهت پذیرش مسایل صلح آمیز و هم پذیری بعد از سال ها جنگ و خشونت مهم عنوان نمود.
در همین حال خانم جلیل، تاکید کرد تا رسانهها در افغانستان باید روش مشخصی را مدنظر گرفته و مطابق آن همچنان با در نظر داشت صلاحیتهای کاری شان در ارتباط به ترویج صلح، گزارش های مثبت تهیه کنند.
به گفته خانم عظیمه جلیل، رسانهها در روند صلح مسوولیت و نقش مهم و حیاتی را می توانند ایفا کنند که این سهم و ارزشمندی می تواند با ارایه گزارش ها، اخبار و آگاهی دهی در مورد صلح، مسوولیت آنان را در قبال مردم ادا نماید.
وی در ادامه افزود:« در شرایط کنونی نیاز است تا رسانه ها در طول یک ماه روی چند گزارش مثبت در ارتباط به پروسه صلح و مزایایی آن بالای زندگی مردم، کارکنند».
از سوی هم خبرنگاران در این نشست تاکید کردند که همه رسانهها در ارتباط به موضوع صلح بیشتر پیامرسانی نمایند تا سطح آگاهی مردم بلند برده شود و از این طریق ذهنیت مردم در ارتباط به پروسه صلح تغییر مثبت کند.
آنان به این باور اند که مسوولان رسانهها باید خبرنگاران نهادهای شان را تشویق کنند تا موضوع صلح را در گزارشهای شان مهم دانسته و انعکاس بیشتر دهند.
فاخره محسنی خبرنگار در ولایت هرات که از جمع اشتراککنندههای این برنامه بود، گفت:« توقع داریم در برنامه های بعدی واژه های کلیدی که جاگزین کلمات خشن و زشت در متون گزارش های ما باشد، تصویب و مشخص گردد».
وی اضافه نمود که برگزاری این چنین برنامه های آموزشی برای خبرنگاران خیلی آموزنده بوده، ولی پیشنهاد می نمایم تا در هنگام تهیه گزارش ها در مورد صلح؛ زمینه بیان نظر از هر دو سوی مذاکره کننده برای خبرنگاران مساعد گردد تا گزارش یک جانبه نباشد.
از سوی هم فاضله صالحی، یکی دیگر از خبرنگاران محلی در هرات با اظهار سپاس از مرکز در پیوند به برگزاری این ورکشاپ به خبرنگار مرکز گفت که گزارشگری صلح برای افغانان خیلی مهم است و امید مردم را برای قبول صلح در مقابل جنگ آماده می نماید که رسانه ها و خبرنگاران در این بخش نقش اساسی دارند.
خانم صالحی گفت تدویر این چنین برنامهها در بلند بردن سطح آگاهی خبرنگاران به خصوص روزنامهنگاران زن خیلی موثر خوانده، گفت که هر خبرنگار میتواند با در نظرداشت مزایا و موثریت آمدن صلح و شرایط صلحآمیز، گزارشهای خیلی خوب که در برگیرنده مسایل صلح با واژه های صلحآمیز باشد را به مردم ارایه دهد.
او بیان داشت:« مدیران رسانهها باید روی استفاده بیشتر از ادبیات صلح در رسانهها توجه کنند».
در اخیر برنامه نظر به پیشنهادات قبلی و حال خبرنگاران زن در ورکشاپ های تدویر یافته از سوی مرکز در خصوص گزارشگری صلح، خانم جلیل تعهد سپرد که در حمایت از خبرنگاران تلاش جدی تر نموده و زمینه کارهای عملی در جریان برنامه ها و نیزازدیاد وقت برای این چنین ورکشاپ ها را مدنظر بگیرد.
گزارش: معصومه محمدی
تصحیح: مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان