
کابل
۵ سپتامبر و ۱۵ سنبله ۱۳۹۹
نمایشگاه مطبوعات افغانستان شامل روزنامهها، مجلات و کتابهای تدوین یافته از رسانههای کشور طی صد سال اخیر، امروز ۱۵ سنبله ۱۳۹۹ مطابق ۵ سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ (به افتخار صدمین سالگرد روزنامه اتفاق اسلام و نیکو داشت از کارنامههای فرهنگی شاه امانالله خان) به اشتراک محمدطاهر زهیر سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، استادان پوهنتونها، مسوولان دولتی، تعدادی از فرهنگیان و خبرنگاران در باغ بابر برگزار گردید.
در این برنامه، محمدطاهر زهیر سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ هدف از تدویر این نمایشگاه را ارج گذاشتن به خدمات شایان فرهنگی غازی امانالله خان عنوان نموده، افزود:« با تلاشهای خستگی ناپذیر پژوهشگران ارجمند و جمعآوری مقالات دوران امانیه و در همکاری با همدیگر توانستیم مجموعهای از مقالات« ما و نوگرایی» را تدوین و رونمایی نماییم).
در ادامه استاد عزیزالله ارال، نویسنده و پژوهشگر ادبیات اوزبیکی گفت صد سال قبل شاه امانالله خان اصلاحات نوگرایانهای را در افغانستان آغاز کرد که اگر این اصلاحات و نوآوری تا اکنون در کشور ما تداوم مییافت بدون تردید امروزه افغانستان نیز همچون کشورهای منطقه بر سکوی بلند توسعه قرار می داشت.
وی افزود:« رویکرد و روند تجدد خواهی آن زمان متمرکز بر فرهنگ و امور فرهنگی بود که توسعه فرهنگی میتواند مبدا و مبنای توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و اداری در یک کشور باشد».
در این نمایشگاه که خانم فریده نیکزاد، مسوول مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان نیز اشتراک نموده بود، در افتتاحیه نمایشگاه آثار چاپی کشور به افتخار صدمین سالگرد روزنامه« اتفاق اسلام » و نیز رونمایی کتاب« ما و نوگرایی) شرکت ورزیده، گفت:« این چنین ابتکارات وزارت اطلاعات و فرهنگ جهت ارج گذاری به نسخههای چاپی، یادبود از کارنامههای به یادماندنی دوره امانیه و قدردانی از کارکردهای رسانههای چاپی کشور قابل قدر بوده و رسانههای چاپی را برای بهتر نوشتن و به تاریخ پیوستن مقالات شان، تشویق و ترغیب مینماید».
این نمایشگاه دربرگیرنده نمایش صدها قلم نسخههای چاپی کشور، رونمایی کتاب« ما و نوگرایی » و اهدای لوح آزادی به مسوولان روزنامههای چاپی کابل بود که با اجرای موسیقی محلی به پایان رسید.