
فاریاب
۲۵ آگست و ۴ سنبله ۱۳۹۹
مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان با همکاری اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان، دفتر TLO و همکاری مالی سفارت سویدن در افغانستان، پس از کابل، هرات، ننگرهار و تخار برنامه گزارشگری صلح را این بار برای نزدیک به ۳۰ تن از مسوولان رسانهها، فعالان مدنی و خبرنگاران، به تاریخ ۲۵ آگست ۲۰۲۰ میلادی مطابق ۴ سنبله ۱۳۹۹ در ولایت فاریاب برگزار کرد.
خانم عظیمه جلیل، ترینر مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در این برنامه بر ترویج فرهنگ استفاده از واژههای صلحآمیز در رسانهها تاکید نموده و تعادل در استفاده از زبانهای ملی کشور را مهم خواند، زیرا این امر نیز بر ترویج صلح و همپذیری اثرگذار است.
در همین حال خانم جلیل، تاکید کرد تا رسانهها در افغانستان باید روش مشخصی را مدنظر گرفته و مطابق آن همچنان با در نظر داشت صلاحیتهای کاری شان در ارتباط به ترویج صلح، عملکرد مثبت داشته باشند.
به گفته خانم عظیمه جلیل، رسانهها مسوولیت خود بدانند تا در طول یک ماه روی چند گزارش مثبت در ارتباط به پروسه صلح و مزایایی آن بالای زندگی مردم، کارکنند همچنان روی ترویج فرهنگ صلح نیز از سوی مسوولان رسانهها تلاشهای بیشتر از پیش در نهادهای رسانهای صورت گیرد.
از سوی هم مسوولان رسانههای فاریاب در این نشست تاکید کردند که همه رسانهها در ارتباط به موضوع صلح بیشتر پیامرسانی نمایند تا سطح آگاهی مردم بلند برده شود و از این طریق ذهنیت مردم در ارتباط به پروسه صلح تغییر مثبت کند.
آنان به این باور اند که مسوولان رسانهها باید خبرنگاران نهادهای شان را تشویق کنند تا موضوع صلح را در گزارشهای شان مهم دانسته و انعکاس بیشتر دهند.
بهشته کوهی، مسوول نهاد اجتماعی زنان در فاریاب که از جمع اشتراککنندههای این برنامه بود، گفت مردم فاریاب و به خصوص زنان در این ولایت علاقمند نوآوری و توجه بیشتر در قسمت راهاندازی همچو برنامههای آموزش اند.
او بیان داشت:« ما زنان فعال مدنی در فاریاب میخواهیم همچو برنامهها در این ولایت ادامه پیدا کند تا صلحی که همه فاریابیها منتظر آن هستند در سرزمین ما برقرار گردد».
از سوی هم مرجیلا صافی، خبرنگار رادیو« قویاش» در فاریاب از برگزاری این برنامه در ولایت نامبرده ابراز خرسندی نموده و آن را در ترویج صلح میان مردم از سوی رسانهها، موثر دانست.
او گفت تدویر این چنین برنامهها در بلند بردن سطح آگاهی خبرنگاران به خصوص روزنامهنگاران زن خیلی موثر بوده و هر خبرنگار میتواند با در نظرداشت مزایا و موثریت آمدن صلح و شرایط صلحآمیز، گزارشهای خیلی خوب که در برگیرنده مسایل صلح با واژه های صلحآمیز باشد را به مردم ارایه دهد.
خانم صافی میگوید که مدیران رسانهها باید روی استفاده بیشتر از ادبیات صلح در رسانهها توجه کنند. او افزود:« نیاز است همه رسانهها و کارمندان رسانهای در شرایط کنونی که روند صلح در افغانستان جریان دارد در قسمت ترویج صلح و استفاده از کلمات صلحآمیز برای مردم تلاشهای بیشتر کنند».
در اخیر برنامه خانم جلیل تعهد سپرد که در حمایت از رسانههای کشور به خصوص در ولایت فاریاب در قسمت بهبود شرایط کاری شان همکاری نموده و صدای آنان را به مسوولان حکومتی خواهند رساند.
گزارش: گیتا رستگار
تصحیح: مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان