
کابل
اول مارچ و ۱۱ حوت ۱۳۹۸
نمایندگان امریکا و طالبان پس از ۱۸ سال جنگ و ۱۸ ماه مذاکره، توافقنامهای تاریخی را برای پایان جنگ، شنبه ۱۰ حوت مطابق به ۲۹ فبروی ۲۰۲۰ در قطر امضا کردند. افغانان که در انتظار صلح پایدار در کشور جنگزدهای مثل افغانستان هستند و به زودی مذاکرات بینالافغانی نیز آغاز خواهد شد، تمنای صلح دایمی در کشور را دارند.
هیات رهبری مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان در حالیکه از امضای توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان استقبال مینماید، توقع دارد این توافقنامه، راه را به سوی آتش بس سراسری و دایمی و همچنان صلح واقعی در افغانستان باز نموده و سبب قطع جنگ و خونریزی همیشگی میان افغانان گردد.
مرکز با راه اندازی کمپاینی مبنی بر« گفتگوهای اخیر صلح » به این باور است که بدون شک صلح نیاز مبرم مردم افغانستان است و از حکومت و جامعه جهانی میخواهد در این توافقنامه در چوکات تعهدات بینالمللی و رعایت حقوق بشری، حقوق و امنیت روزنامه نگاران زن را در این روند تضمین نماید.
مرکز بدین باور است که آزادی بیان به عنوان مهمترین دستآورد دو دهه اخیر نباید محدود گردیده و صدای خبرنگاران به خصوص ژورنالیستان زن خفه گردد.
مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان همچنان ضمن اظهار خوشبینی از این توافقنامه، از حکومت افغانستان و کشور های ذیدخل در این توافقتامه میخواهد که:
– این توافقنامه خلاف ارزشهای حقوق بشری و انسانی نباشد.
-رسانهها که به عنوان رکن چهارم یک کشور دانسته میشوند، حمایت و تقویت گردند.
– حکومت آینده با اشتزاک همه طرفهای دخیل در توافقنامه، مسوولیت حفظ و نگهداشت همه پیشرفتهای دو دهه اخیر به خصوص در بخش دستآوردهای به دست آمدهای زنان خبرنگار در کشور را مدنظر داشته باشد.
مرکز در آستانه سال ۱۳۹۹، برقراری صلح و آرامش دایمی را در افغانستان آرزو نموده، از طرفهای توافقنامه صلح میخواهد با در نظر داشت ارزشهای حدود نزده ساله مطبوعات، دستآوردهای حقوقی و کاری زنان و منافع ملی؛ ادامه روند صلح را با در نظرداشت همه مزایا نیک و پسندیده آن، پیش برده و مردم افغانستان را از این بدبختی نجات دهند.
با احترام
هیات رهبری مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان