
کابل
۲۳ فبروری و ۴ حوت ۱۳۹۸
نشست مشورتی در مورد پروسه صلح و سهم و نقش زنان در این روند به حمایت از وزارت امور پارلمانی با اشتراک بیش از ۳۰۰ زن فعال اجتماعی وهمچنان سلام رحیمی وزیر امور صلح، حسینه صافی سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، حبیبه سرابی عضو شورای عالی صلح و تعدادی از مسوولان نهادهای دفاع از حقوق زنان، زنان فعال مدنی و کارمندان رسانهای زن در کابل برگزار شد.
این نشست که به هدف مشوره و جمع آوری نظریات و پیشنهادات زنان در رابطۀ به نقش موثر زنان در پروسه صلح با ایجاد چهار کمیته که شامل بخشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، حقوق و مسایل شرعی و بخش اجتماعی را احتوا میکرد، اشتراککنندهها نظریات و پیشنهادات شان را در این کمیتهها ترتیب نمودند و قرار بر این شد تا فردا ۲۴ فبروز مطابق به ۵ حوت، پیشنهادات مشخص شان را در پیوند به پروسه صلح و موقف زنان در این روند به رییس جمهور محمد اشرف غنی اعطا فرمایند.
خانم حسینه صافی سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در مورد گفت قبلا دو جلسه مشورتی به تعداد ۴۰ تن از زنان فعال اجتماعی و مدنی را دایر نموده بودند که با یک جمعبندی کامل همه پیشنهادات در خصوص سهم و نقش موثر زنان در روند صلح برای جلسه نهایی عقد صلح، تهیه و ترتیب خواهد گردید.
وی افزود:« حضور گسترده زنان در این نشست نشان میدهد که همه آماده برقراری صلح بوده و ضرورت است تا زنان فعال مدنی و اجتمااعی، مسوولان دولتی، زنان در ولایات و نیز خبرنگاران زن برای برقراری صلح و طرح و ترتیب نظریات موثر و عملکرد واقعی شان به مبارزه خود صادق باشند».
از سوی هم سلام رحیمی وزیر امور صلح، گفت که خواستها و اطمینان خاطر شما در پروسه صلح خیلی مهم است و زنان میتوانند فهم دقیق شان را در جلسه صلح به زبان خود ارایه بدارند.
او بیان داشت:« نیاز است تا در جلسه صلح هر چه حق زنان افغان است، با صدای خود زنان بیان گردد».
در کنار این، اشتراککنندهها از راه اندازی این چنین جلسات مشورتی اظهار خرسندی نموده و بیان داشتند که جمعآوری نظریات زنان با چنین شرایط، در اعاده حقوق آنان با عقد پیوند صلح در کشور موثریت بیشتر خواهد داشت.
فرشته کریمی فعال حقوق زن، گفت:« واقعا نظرخواهی و اشتراک جمعی زنان با حضور شان در این چنین جلسات موثر میباشد، چون زنان با اراده خودشان حرف میزنند و پیشنهادات خود را به مقامات دولتی میرسانند.
همچنان بهشته وفا معاون داکتر در شفاخانه ملالی میگوید که کار کمیتههای چهارگانه جهت نظرخواهی خیلی خوب و منظم بود به امید اینکه همبستگی زنان بعد از این بیشتر و بهتر از گذشته جهت تامین صلح و حقوق حقه آنان صورت گیرد. زنان افغان روند صلح را یک فال نیک گرفته و برای برقراری صلح دایمی در کشور امیدوار هستند.
مرغلری خارا کارمند وزارت امور زنان خواهان همدیگر پذیری بیشتر زنان در چنین مسایل مثل صلح شده گفت که بهتر خواهد بود تا زنان افغان برای آوردن صلح و مصوونیت شغلی . اجتماعی شان، نظر واحد داشته باشند تا زودتر به هدف والای خود یعنی زندگی مرفع و عاری از خشونت برسند.
این نشستها و نظریات در حالی ارایه میگردد که از تاریخ ۲۲ حوت، هفته کاهش خشونت در سرتاسر افغانستان با تعهد طالبان در قبال روند صلح اعلام گردید که در این مدت زنان با اقدام به جمعآوری نطریات شان طی نشستهای متعدد، خواهان عدم محدودیتهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، حقوقی، شرعی و اقتصادی بعد از امضای تفاهمنامه مذکور گردیدند.
گزارش: محبوبه کریمی
تصحیح: مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان