
کابل
۱۳فبروری / ۲۵ دلو ۱۳۹۷
کمپاین پیوستن به ۱۴ فبروری، روز جهانی یک بلیونی از سوی شبکه زنان افغان روز پنجشنبه ۲۴ دلو در پارک شهرنو کابل، با حضور اعضای شبکه زنان افغان، برخی از کارمندان وزارت امور زنان، فعالان مدنی و حقوق زن، نهادهای حامی خبرنگاران زن، اعضای شورای عالی صلح و ژورنالیستان طی گردهمایی با شعار «همبستگی! صدا! حرکت! تغییر!» آغاز گردید.
در این گردهمایی که برای همگام شدن زنان افغانستان با قیام جهانی یک بلیونی و دستیابی زنان به حقوق بشر، راه اندازی شده بود، خانم ماری اکرمی مسوول شبکه زنان افغان در سخنانش، هدف از این گردهایی را ( نه) گفتن به خشونت علیه زنان در افغانستان عنوان نموده، گفت:”میخواهیم صدای اعتراض خود را به گوش مسوولان حکومت و جهانیان برسانیم “.
خانم اکرمی در ادامه افزود که خشونت علیه زنان نه تنها یک پدیده افغانی بل یک معضل جهانی است و متاسفانه در افغانستان به شکل فجیع ادامه دارد.
خانم اکرمی بیان داشت:« خشونت علیه زن از نظر دینی و حقوقی جایز نیست و ما از حکومت میخواهیم که قانون وعدالت را در سرتا سر کشور عملی نموده و نهادهای عدلی و قضایی کشور، باید عاملان قضایایی خشونت علیه زنان را محکوم به مجازات کنند.
وی هدف از راه اندازی این گردهمایی را، همصدایی با قیام بلیونی منع خشونت علیه زنان دانست و گفت که میخواهیم در برابر خشونت علیه زنان با جهانیان همصدا باشیم .
این گردهمایی با صدور قطعنامۀ خاتمه یافت که در آن از حکومت خواسته شد تا در برابر عاملان خشونت علیه زنان جدیتر از گذشته عمل نماید.
در این قطعنامۀ آمده است که بنا بر گزارش کمیسیون حقوق بشر در طی هفت ماه نخست سال ۱۳۹۸، ۲ هزار و ۷۶۲ مورد خشونت در برابر زنان به دفتر این کمیسیون به ثبت رسیده است که این رقم افزایش ۸ اعشاریه ۲ در صدی خشونت ها علیه زنان را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
قطعنامه میافزاید که در کنار جدیترین قضایایی خشونت علیه زنان در سالهای گذشته مانند قضیه فرخنده و سایر قضایا، ترور مینه منگل، کارمند رسانهای در کابل و تهدیدات فزیکی علیه خبرنگاران زن در هرات از جمله قضایایی وحشتناک خشونت علیه زنان طی یکسال میباشد.
در این قطعنامه همچنان ذکر است که سکوت در برابر خشونتها، خشونت دیگر علیه زنان میباشد. در متن این قطعنامه از حکومت وحدت ملی خواسته شده تا قوه قضاییه کشور، رسیدگی به قضایایی خشونت علیه زنان را در اولویت کاری خویش قرار بدهد تا به فرهنگ معافیت از مجازات خاتمه داده شود.
این در حالی است که خبرنگاران زن نیز طی یک سال گذشته از آسیب خشونتها در امان نمانده اند و مثال بارز آن خشونت در برابر خبرنگاران زن در هرات که اجازه ورود و پوشش خبری از کنفرانس مطبوعاتی برای شان داده نشد همچنان به تاریخ ۲۴ دلو، وسایل خبرنگاری ژورنالیستان روزنامه« اطلاعات روز » در شهر کابل توسط دزدان مسلح ربوده شد، چالشی که هر سال در مقابل خبرنگاران به خصوص ژورنالیستان زن روزافزونتر شده، ولی عاملان آن به طور جدی به کیفر نرسیدهاند.
گزارش: بهشته ایوبی
تصحیح: مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان