
فراه
۱۱ فبروری و ۲۲ دلو ۱۳۹۸
با وجود همه چالشهای موجود سد راه خبرنگاران زن در ولایت فراه باز هم در چند سال اخیر تعدادی از زنان با علاقمندی زیاد در رسانههای این ولایت کار میکردند، اما متاسفانه در این اواخر بانوان فراهی علاقمندی زیاد نسبت به کار در رسانهها را ندارند.
به گفته شماری از خبرنگاران زن، از یک طرف مشکلات امنیتی و اقتصادی و از جانب دیگر توجه نداشتن به کار زنان و عدم حمایت آنها سبب شده تا آنان بیشتر علاقمندی به کار و فعالیت رسانهای نداشته باشند.
زنان فعال رسانهای میافزایند که در پوهنتونهای ولایت فراه، زمینههای تحصیلی در عرصه ژورنالیزم وجود ندارد و این در حالی است که طی سالهای قبل، دختران با علاقمندی زیاد به مسلک ژورنالیزم فعالیت مینمودند و در مدت زمانی که مصروف کارهای خبرنگاری بودند، ورکشاپهای آموزشی متعدد را نیز فرا گرفته اند که این همه کار و فعالیت و فراگیری مسایل خبرنگاری، ظرفیت کاری آنان را ارتقا داده و آنها کار خبرنگاری را به طور مسلکی و با مسوولیت آن انجام میدادند، ولی امروزه بیشتر زنان با داشتن تجربه در عرصه ژورنالیزم، وظیفههای خود را ترک کرده و علاقه ندارند در رسانهها دیگر فعالیت کنند.
منیژه امینی که بیشتر از یک سال در یکی از رسانههای محلی وظیفه انجام داده است، ترک مسلک نموده و دیگر فعالیت نمیکند، او میگوید:« مدتی در یکی از رسانهها برنامه اجرا کردم، اما فعلا کار نمیکنم، چون از عدم حمایت خبرنگاران زن و توجه نداشتن به فعالیتهای آنان خیلی دلگیر شدهام».
به گفته خانم امینی، توجه نداشتن به فعالیت زنان از جمله چالشهای است که مانع پیشرفت کار زنان در همه عرصهها به خصوص در بخش خبرنگاری گردیده است.
از سوی هم فرحناز عظیمی، فعال مدنی در فراه میگوید که فعالیت زنان خبرنگار نسبت به سالهای قبل خیلی کاهش یافته است. وی دلیل این مشکل را چنین بیان میکند:« در این اواخر حضور کمرنگ زنان در رسانهها را میتوان با دلایل مشخص از جمله بیتوجهی مسوولان رسانهها و عدم حمایت نهادهای حامی خبرنگاران عنوان کرد که به همین سبب هیچ بانوی حاضر به کار کردن در رسانهها نمیشود».
در این حال تعدادی از مسوولان رسانهها میگویند که در رسانههای که آنها مشغول انجام وظیفه اند همه با مشکلات مالی رو به رو هستند و امتیازی که زنان خبرنگار توقع دارند به آنها داده نمیتوانند، روی همین دلیل هیچ بانوی حاضر به اجرای کار در رسانهها نمیشود.
فاضل فیاض، امر ریاست اطلاعات و فرهنگ در فراه نیز این گفتهها را پذیرفته، میافزاید :« در این اواخر حضور زنان خبرنگار در رسانههای این ولایت کاهش یافته است و دلیل آن هم علاقمند نبودن زنان به کار و فعالیت در رسانهها میباشد».
همچنان آقای فیاض راه اندازی برنامههای آموزشی را برای حضور بیشتر زنان در عرصه کار خبرنگاری موثر دانسته و میگوید تدویر این چنین برنامهها فرصت خوبی برای حضور بیشتر زنان در رسانهها میباشد.
این همه گفتهها در حالی مطرح میگردد که زنان خبرنگار در فراه از عدم همکاری و حمایت نهادهای مسوول شاکی بوده و خواهان توجه جدی به حل مشکلات و چالشهای سد راه فعالیت رسانهای آنها هستند.
گزارش: پریسا زمانی
تصحیح: مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان