
فاریاب
۲۵ نوامبر و ۴ قوس ۱۳۹۸
خبرنگاران زن در فاریاب میگویند که نبود امنیت، عدم بودجه لازم در رسانهها و موجودیت دید منفی مردم نسبت به زنانی که در رسانهها کار میکنند، سبب شده که از ۲۰ خبرنگار و کارمند رسانهای زن، در حال حاضر تنها ۱۰ تن آنان در رسانه های فاریاب حضور داشته باشند.
شریفه احمدی، یکی از خبرنگاران محلی در ولایت شمالی فاریاب میگوید که نبود امنیت از عمدهترین مشکلات موجود برای حضور پررنگ زنان در رسانهها است، او افزود:«هرچند ما سخت علاقمند کار در رسانهها هستیم، ولی شدیدا تحت تاثیر وضعیت بد امنیتی قرار گرفتهایم».
خانم احمدی بیان داشت که دلایل دیگر نیز برای عدم حضور زنان در رسانهها وجود دارد، از جمله نبود بودجه لازم و امکانات مالی در رسانهها میباشد.
اما خانم احمدی تاکید میکند که آنان با وصف این همه مشکلات برای تحقق آرزوهای دیرینه و نیز پاسداری از مسلک شان که اطلاعرسانی و رساندن صدای مردم به مقامات میباشد، شجاعانه بار این مسوولیت را قبول و فعالیتهای خبرنگاری شان را ادامه میدهند.
با این حال بصیره مصمم، یکی دیگر از خبرنگاران آزاد در فاریاب به خبرنگار مرکز گفت:« خبرنگاران زن در این ولایت مصوونیت جانی به طور مطمین ندارند در ضمن امکانات تا حدی که بتواند ضرورت یک خبرنگار به خصوص زن ژورنالیست را برای تهیه گزارش برآورده کند نیز وجود ندارد.
به گفته خانم مصمم به دلیل وضعیت بد امنیتی و حضور گروه مسلح طالبان در شاهراه مزار- فاریاب امکانات رفت و برگشت خبرنگاران زن با مشکلات زیاد همراه است و این مشکل میتواند مانع بزرگ برای کار و فعالیت بهتر خبرنگاران به خصوص ژورنالیستان زن در رسانهها واقع گردد.
با این همه رویا سجود، معاون شبکه نهاد جامعه مدنی ولسوالیهای چهارگانه اندخوی ولایت فاریاب، برای عملی شدن راهکارهایی مفید و سودمند از جانب حکومت و جامعه مدنی به منظور حل این چالشها تاکید میکند.
او در ادامه میافزاید که تامین امنیت نسبی برای ثبات اجتماعی و فراهمسازی زمینههای اشتغال زنان همچنان برقراری فضای مصوون برای سکتور رسانهها از جانب حکومت، ایجاد فضای باز و آگاهیدهی به مردم در مورد حقوق شان از جانب نهادهای مدنی میتواند از راهکارهای مفید برای کار و فعالیت بهتر خبرنگاران زن باشد.
رویا سجود گفت:« جامعه مدنی در این راستا دستآوردهای خوبی داشته است و این تلاشها بسنده نبوده، فعالان مدنی در فاریاب برنامههای بهتری را برای کار و فعالیت سازندهتر خبرنگاران زن برای آینده نیز در نظر دارد».
از سویی هم غلام سخی بیان، رییس اطلاعات و فرهنگ فاریاب در صحبت با خبرنگار مرکز، مشکلات موجود را در قبال انجام کار خبرنگاری زنان در این ولایت پذیرفته، ولی ابراز امیدواری میکند که پالیسیهای دولت، حلکننده این معضل در درازمدت خواهد بود.
او گفت:« در سالهای قبل که دهها تن از خبرنگاران زن در بخشهای مختلف رسانههای این ولایت فعالیت داشتند که با تاسف فعلا به ۱۰ تن تقلیل یافته است و هماکنون این خانمها در رسانههای محلی فاریاب ایفای وظیفه میکنند.»
این درحال است که ناامنیهای اخیر در فاریاب سبب شده تا ۳ رادیو( ترکستان، قویاش و رادیو شرین تگاب) فعالیت های خود را متوقف سازند.
گزارش: گیتا رستگار
تصحیح: مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان