پروان

۲۶ سپتمبر و ۴ میزان ۱۳۹۸
ورکشاپ دو روزه آموزشی تحت نام « ارتقای ظرفیت گزارشدهی زنان خبرنگار در انتخابات ریاست جمهوری » از سوی مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان و به همکاری مرکز اروپایی برای حمایت از انتخابات به تاریخ ۳ و ۴ میزان برای ۲۰ تن از خبرنگاران زن در ولایت پروان، شهر چاریکار برگزار گردید.
به گفته خانم فریده نیکزاد، مسوول مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان، این ورکشاپ قبلا در ولایتهای کابل( دو دور)، هرات، بلخ و اکنون در ولایت پروان تدویر گردیده که برای ۱۰۰ تن از خبرنگاران زن از ولایتهای نامبرده و هم از ولایتهای همجوار آن، رهنمودهای مهم گزارشدهی به وسیله ترینران مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان، آموزش داده شد.
خانم عظیمه جلیل، ترینر مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان که مسوولیت ارایه آموزش این ورکشاپ را نیز بر عهده داشت، هدف از راه اندازی این ورکشاپ را پررنگ نمودن نقش زنان خبرنگار در آگاهیدهی و تشویق زنان در انتخابات ریاست جمهوری عنوان نموده، افزود:« راه اندازی این چنین برنامهها برای خبرنگاران زن میتواند رهنمای خوبی برای آینده آنان جهت گزارشدهی بهتر باشد».
اشتراک کنندگان نیز از موضوعاتی که در این ورکشاپ برای آنها آموزش داده شد، رضایت نشان داده و بر تداوم همچو برنامههای آموزشی از سوی نهادهای حمایتکننده رسانهها تاکید نمودند.
لینا اصغری، خبرنگار محلی پروان و از جمع گزارشگران حاضر در این ورکشاپ در گفتگو با مرکز حمایت از زنان ژورنالیست، خاطر نشان کرد که این برنامه آموزشی، خبرنگاران را آماده میسازد تا نکاتی که در گزارشدهی بهتر از انتخابات را آنچنان که در سطح جهان مطرح است، فرا گیرند.
از سوی دیگر لیدا اقدس، خبرنگار محلی در ولایت پنجشیر و یکی دیگر از اشتراککنندگان این ورکشاپ یاد آور شد که برگزاری چنین ورکشاپهای آموزشی، میتواند خبرنگاران زن در ولایتها و نقاط دوردست کشور را در زمینه اطلاع رسانی بهتر و معیاری کمک بسزایی کند.
او تصریح کرد:« این چنین برنامههای آموزشی، مشکلاتی که نزد خبرنگاران در هنگام گزارشدهی به خصوص در ایام انتخابات و نزد خبرنگاران زن به وجود میآید را حل میکند».
سارا سیرت، خبرنگار محلی ولایت کاپیسا که از جمله اشتراککنندگان این برنامه در شهر چاریکار بود، تدویر همچو برنامههای آموزشی را زمینه رشد و ارتقای ظرفیت گزارشدهی خبرنگاران زن عنوان نموده، گفت:« آرزو دارم در آینده نیز من و همقطاران رسانهایام در چنین ورکشاپهای آموزشی اشتراک بتوانیم تا از مزایایی این برنامهها بیشتر مستفید شویم».
گفتنی است در این برنامه آموزشی در کنار خبرنگاران زن از ولایت پروان، ژورنالیستان زن از ولایتهای کاپیسا و پنجشیر نیز اشتراک نموده، بودند.
مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان از زمان ایجاد (۷ مارچ ۲۰۱۷ میلادی) تا کنون برای بیش از ۲۰۰ خبرنگار زن در عرصههای مصوونیت فردی و شغلی، مدیریت و تصمیمگیر همچنان اساسات خبرنگاری، ارتقای ظرفیت گزارشدهی در ایام انتخابات و دیگر برنامههای آموزشی مفید را با همکاری سازمان گزارشگران بدون مرز برگزار نموده است.
گزارشگر: روشنا خالد
تصحیح: مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان