غزنی
۷ جولای/ ۱۶ سرطان ۱۳۹۸
با آغاز کار شبکه حمایت از خبرنگاران زن در ولایت غزنی، مسوولان آن ضمن خوشبینی به آینده بهتر زنان خبرنگار در این ولایت، از راه اندازی برنامههای موثر برای بلند بردن ظرفیتهای کاری آنان نیز خبر میدهند.
شکیلا مرید، نماینده شبکه خبرنگاران زن در غزنی میگوید در چند هفته اخیر برای دها تن از دخترانی که علاقمند به کارهای خبرنگاری هستند، برنامههای متعدد آموزشی را دایر و زمینه کار عملی در برخی رسانههای محلی را نیز برای آنان فراهم کرده اند.
وی گفت:« ما میخواهیم حضور خبرنگاران زن در غزنی افزایش یابد برای رسیدن به این هدف روی بلند بردن ظرفیت کاری و کسب تجارب دختران علاقمند به کار و فعالیت رسانهای کار میکنیم».
اما خبرنگاران فعال زن در غزنی ضمن استقبال از کارکردهای شبکه حمایت از زنان خبرنگار، راه اندازی برنامههای آموزشی و زمینه سازی کار عملی برای دختران در رسانهها را در راستای افزایش حضور زنان خبرنگار موثر نمیدانند.
خدیجه محمدی، خبرنگار رادیو« سما » در غزنی میگوید:« ضعف اقتصادی و عدم پرداخت حقالزحمه به خبرنگاران زن سبب شده بیشتر خبرنگاران زن، رسانهها را ترک کرده و به وظایف دیگری رو بیآورند».
به گفته وی راه اندازی برنامههای آموزشی خبرنگاری نمیتواند سبب حضور بیشتر زنان در رسانهها شود.
زهرا نوری، یکی دیگر از خبرنگاران زن به این باور است که هم اکنون، دهها خبرنگار زن در این ولایت وجود دارد که تجربه سالها کار در رسانهها و یا هم سند فراغت از فاکولته ژورنالیزم را دارند، اما به گفته وی به علت نبود مصوونیت کاری در دفاتر و عدم پرداخت معاشات در وقت و زمان معین آن نمیخواهند کارهای رسانهای را انجام دهند.
زهرا نوری همچنان افزود:« برای اینکه بتوانیم نقش و سهم زنان خبرنگار را در رسانه ها گسترش بدهیم، نیاز است تا مسوولان رسانهها مشکلات سد راه آنان از جمله ناامنی و عدم پرداخت حقوق شان در وقت و زمان معین را حل نمایند».
قابل ذکر است که در یک سال گذشته، حدود ۱۰ خبرنگار زن به علت عدم پرداخت معاشات شان، برخوردهای تبعیضآمیز مدیران رسانهها و نبود محیط مصوون کاری، وظایف شان را ترک کردهاند که گسترش این مشکلات میتواند دستآوردهای حدود هجده سال کار و فعالیت زنان خبرنگار را نه تنها در غزنی بلکه در تمام نقاط کشور با چالش مواجه کند.
گزارش: خدیجه اشرفی
تصحیح: مرکز حمایت از زنان ژورنالیست در افغانستان